Gran canaria bezienswaardigheden

Als mensen u in Nederland vragen wat u allemaal gedaan heeft op uw vakantie staat het natuurlijk niet zo leuk als u antwoord dat u de hele dag op het strand heeft gelegen en ’s avonds een biertje heeft gedronken in een Nederlandse kroeg. Om een met een beetje mooi vakantieverhaal thuis te komen moet u toch minimaal deelnemen aan één excursie. Gelukkig is de keuze uit excursies groot en zelfs voor de grootste luilak is er wel iets van zijn of haar gading te vinden. Hier kunt u lezen welke excursiemogelijkheden er op het eiland te vinden zijn, al zijn ze het natuurlijk lang niet allemaal. Excursies kunt u boeken bij de reisorganisatie maar het loont de moeite om even te kijken bij lokale excursiebedrijven. Deze zijn over het algemeen voordeliger! De vele bezienswaardigheden op Gran canaria zijn leuk voor jong en oud en worden dan ook een aantal keer per dag gedaan in de zomermaanden.

Gran canaria excursies

  • Camello safari Dunas
  • Dolfijnen en Walvissen
  • Mega Moke Jeepsafari
  • Moby Dick II
  • Presa Canaria
  • Yellow Submarine
  • Overzicht excursies

Zoals u ziet zijn er vele excursies mogelijk, deze excursies en bezienswaardigheden kunt u vaak plaatselijk in uw hotel boeken. De kosten van de excursies zijn niet erg duur op het eiland en het is dus erg leuk om met de familie dit soort excursies te doen. De meeste geboekt excursie is toch wel de jeepsafari, hierover kunt u hieronder meer lezen.

Gran canaria bezienswaardighedenMega moke jeepsafari Gran canaria

De Mega Moke is een erg leuke excursie die u door de Grand Canyon van Gran Canaria voert. ’s Morgens verzamelen en dan op naar de witte open mini-Jeepjes waarmee u de hele dag in colonne rondtoert. Als u wilt mag u zelf rijden dus zorg dat u uw rijbewijs meeneemt, maar ook een jas is gewenst want achterin zo’n jeep kan het best fris zijn.Na een klein ritje door Playa del Inglés en een stukje snelweg rijdt u het mooie binnenland in waar u via goede wegen kunt genieten van een schitterend uitzicht. De eerste grote stop is bij La Baranda waar u eventueel een tocht op een dromedaris kunt maken. Daarna bezoekt u het plaatsje Fataga en na een stukje verder tuffen heeft u de exclusieve mogelijkheid om een bewoonde grotwoning te bezoeken.

Een klein stukje rijden en dan van een heerlijke lunch genieten. Lekker verder door de schitterende natuur om daarna weer een stop te maken bij het uitzichtpunt Mirador el Guriete en vervolgens weer terug naar huis. We hebben dit verhaal express kort gehouden om niet alles te verklappen wat er tijdens de stops verteld wordt en te beleven valt, maar wij vonden het één van de leukste excursies die we hebben meegemaakt.

De hele excursie wordt op film opgenomen en deze kunt u na afloop bestellen als u wilt. Wij hebben hem niet genomen en hebben daar nog altijd spijt van! Onze dank gaat uit naar Gekke Gaby, onze spontane reisleidster en Monica, de professionele cameravrouw die voor een geweldige dag uit hebben gezorgd.


Sunweb Selections