Activiteiten op Gran Canaria

De leukste activiteiten op Gran Canaria
Op het veelzijdige eiland Gran Canaria is altijd iets te doen in je vakantie. Zowel in de zomer als in de winter komen toeristen naar Gran Canaria en het eiland is dan ook het hele jaar door in beweging. Of je nu een leuke boottocht wil maken of een pretpark wil bezoeken, het kan. Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten op Gran Canaria voor je opgeschreven:

Waterpark en pretpark in Maspalomas
Aqualand Maspalomas op Gran Canaria is een enorm waterpark met meer dan 40 verschillende glijbanen. Hier kan je jezelf en kunnen kinderen zich de hele dag enorm mee vermaken. Het pretpark Holiday World is een garantie voor plezier van het hele gezin. Buiten staan er verschillende achtbanen en een adrenalinekick is te halen in de twintig meter hoge Sky Drop. Binnen zijn er bowlingbanen, flipperkasten, gokautomaten en een 4D bioscoop. Wil je jezelf in de watten leggen? In dit centrum zit ook een spa en er is een fitnessruimte van 2500 vierkante meter.

Dolfijnen spotten tijdens een boottocht op Gran Canaria
Een ontzettend populaire activiteit is een boottocht maken op Gran Canaria. Doordat er rondom Gran Canaria veel verschillende soorten dolfijnen leven en overwinteren is de kans namelijk erg groot dat ze ineens naast de boot opduiken. Het zien van een dolfijn, zo dicht bij de boot, dat is toch echt een hoogtepunt tijdens je vakantie.

Ontdek de onderwaterwereld van Gran Canaria
De onderwaterwereld van Gran Canaria is zeer kleurrijk en er leven veel verschillende diersoorten. Tijdens het snorkelen of duiken kan je zomaar zwaardvissen, murenen, papegaaivissen, roggen en trompetvissen tegen komen. Aan sommige stranden zie je soms zelfs kleine haaien.

Ga op jetski safari en ontdek de zeegrotten van Gran Canaria
Op de jetski ontdek je Gran Canaria op een hele andere manier. In de bergen rondom Puerto de Mogán, Tasarte Beach en Tasartico zijn verschillende zeegrotten te vinden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Ben je met de jetski verder op zee? Dan is de kans groot dat je hier een dolfijn tegen komt!

Gran Canaria bekijken vanaf de fiets
Tour met de e-bike langs de mooie kuststrook van Gran Canaria met uitzicht op de rotsen en de golvende zee. Door de verkoelende zeebries is fietsen op Gran Canaria erg leuk om te doen. Langs de kuststrook kan je natuurlijk regelmatig verkoeling zoeken in de zee bij een van de vele stranden.
De sportieve fietser trekt op de mountainbike of op de wielrenfiets het bergachtige binnenland van Gran Canaria in. Je geniet tijdens de tocht van het afwisselende en ruwe landschap en je kan jezelf uitdagen met flinke stijgingspercentages.

Met een jeep door de woestijn van Gran Canaria
Rij met een jeep door de duinen van Maspalomas op Gran Canaria. De zandduinen die hier liggen kunnen wel tien meter hoog worden en het landschap zorgt absoluut voor een uniek fotomoment. De jeep safari is vaak te combineren met het voeren van kamelen of in sommige gevallen zelfs met een ritje op een kameel. Een garantie op een unieke beleving dus!


Een dagje shoppen bij Mogan Mall in Puerto Rico, Gran Canaria
Ben jij een echte shopper? Dan mag je de Mogan Mall in Puerto Rico absoluut niet missen. In dit winkelcentrum vind je de grootste merken en tijdens de uitverkoop koop je deze merken ook nog eens met een hele aantrekkelijke prijs!

Geniet van een spectaculaire zonsondergang op Gran Canaria
Wil je genieten van een spectaculaire zonsondergang op Gran Canaria? In de zomer gaat de zon rond negen uur onder. Ben je op zoek naar een romantisch uitje dan kan je een zonsondergang in Puerto de Mogán of met uitzicht op Roque Nublo absoluut op je lijstje zetten. Wij hebben de mooiste plekken voor een spectaculaire zonsondergang op een rijtje gezet in deze blog.

Speel golf op Gran Canaria
Houd jij van golfen? Dan kun je op Gran Canaria heerlijk spelen op één van de prachtige golfbanen. Ideaal om in de winter met mooi weer te spelen.