Klimaat gran canaria

Het klimaat op Gran canaria is tropisch en daardoor is het eiland het gehele jaar een druk bezochte zonvakantie bestemming. Op verschillende Canarische eiland is geen winter en daardoor zijn deze eilanden zeer in trek bij mensen die ook in het laag seizoen even de zon op willen zoeken. De temperatuur ligt in de wintermaanden op Gran canaria rond de 20 graden wat natuurlijk prima is. De constante zee temperatuur zorgt ervoor dat de temperatuur ook niet snel laag kan worden, mede hierdoor ligt de temperatuur gemiddeld in de wintermaanden rond de 20 graden Celsius. Het is natuurlijk wel zo dat bij de hoger gelegen gebieden de temperatuur lager zal liggen, wanneer u een vakantie boekt kunt u beter aan het strand verblijven.

Regen op Gran canaria

Regenen doet het niet vaak op Gran canaria maar wanneer het dan gaat regenen valt het er ook goed uit, vaak is er schade na een tropische regenbui en zijn sommige straten niet begaanbaar. Gelukkig duren de regenbuien niet lang op dit eiland en kunt u alweer snel gaan genieten van uw vakantie bestemming. Sommige mensen vinden regen heerlijk om even af te koelen en blijven dan ook lekker doen waar ze mee bezig waren. Regen op dit eiland is dus niet altijd een ellende.

Warmte

In de zomermaanden kan het wel eens heel warm worden op het eiland en dit komt mede door de oostelijke luchtstroom van de warme lucht uit de Sahara die over het eiland en de rest van de Canarische eilanden gaat. Sommige dagen in de zomer kunnen de temperaturen rond de 40 graden liggen en op dit eiland is dat echt heel warm. Zorg ervoor dat u een kamer met airco neemt als u niet goed tegen een benauwde lucht kunt. Gelukkig kunt u altijd lekker gaan zwemmen om voor verkoeling te zorgen.

Klimaat Gran canariaWeer Gran canaria

Het weer op Gran Canaria is altijd goed, in de zomer maar ook in de winter. Gran Canaria is dan ook een geliefde bestemming bij overwinteraars. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden en er valt weinig tot geen regen. Ideaal weer dus! In de zomer kan de temperatuur op Gran Canaria flink oplopen. Als de wind uit de richting van de Sahara waait, dan kan het kwik oplopen tot boven de 40 graden. Met deze temperatuur en zonnekracht moet u echt niet in de zon gaan!

Het leven op Gran Canaria is dan ook voor degene die van zon houden heerlijk, maar zeker in het hoogseizoen zorgt het klimaat ervoor dat u overdag niet veel inspanningen kunt doen omdat de zon simpelweg te warm is, daarom is het ook het ideale recept voor een heerlijke vakantie wat in het teken staat van nietsdoen, luieren, zonnen (wel met voldoende zonnebrand op natuurlijk). Het klimaat is daardoor heerlijk te noemen.