Restaurants en uitgaan 

Restaurants op Gran Canaria

Eten is voor veel mensen ontzettend belangrijk wanneer ze op vakantie gaan. Ook wanneer ze op de vakantie het liefst willen feesten en zoveel mogelijk uit willen, is een voedzame maaltijd vaak erg belangrijk. op Gran Canaria vind je een overvloed aan restaurants. Daarbij is heel duidelijk rekening gehouden met verschillende smaken, maar ook met een verschil in budget. Er zijn veel goedkopere restaurants waar je nog steeds uitstekend kunt eten. Probeer vooral eens een van de echt traditionele Canarische restaurants. Je kunt hier heerlijk tapas en andere lokale specialiteiten nuttigen. Natuurlijk hoort daar ook een op het eiland geproduceerde wijn bij. Wanneer je liever naar een ander restaurant gaat met internationale gerechten, is dat natuurlijk ook mogelijk: keuze zat op Gran Canaria!

Restaurants aan de boulevard

Populair en vaak ook een aanrader zijn de restaurants aan de boulevards. Er is keuze uit verschillende keukens, naast de Spaanse ook de Italiaanse of de Griekse. De kwaliteit is meestal prima, al is het natuurlijk altijd goed om even te kijken naar de reviews op internet. 

In Spanje dineren de lokale bewoners wat later dan we gewend zijn in Nederland. Maar in de toeristische gebieden kun je prima al rond half zeven een tafel reserveren of even langslopen, want rond die tijd is een reservering vaak niet nodig. 

Uitgaan op Gran Canaria

Ga je binnenkort naar Gran Canaria op vakantie en ben je benieuwd naar het uitgaansleven op dit eiland? Twijfel je nog over je bestemming en wil je meer weten over uitgaan op Gran Canaria? Dan ben je hier op het juiste adres. We bespreken namelijk het uitgaansleven op Gran Canaria. Het uitgaansleven is namelijk heel divers en hierdoor zeker een aanrader om naartoe te gaan. Met de meest spectaculaire shows, feesten en clubs is het zeker een plek waar je uit je dak kan gaan.

Wanneer je van uitgaan houdt en een echt feestbeest bent, zul je jezelf op Gran Canaria niet vervelen. Hier valt van alles te beleven. Er zijn ontelbaar veel clubs met ieder weer een net ander accent. Op deze manier kan iedereen wel een club, discotheek of café vinden waar hij of zij zich thuis zal voelen. In dit artikel bespreken we verschillende clubs en discotheken. Omdat een avondje uit vaak begint met een goede bodem leggen en ergens lekker eten, zullen we eerst de restaurants op het eiland bespreken.

Nederlandse cafés

Net zoals bij de meeste grote vakantieoorden, kom je er bij het stappen op Gran Canaria niet onderuit: de Nederlandse uitgaansgelegenheden. Op het eiland zijn er vele Nederlandse horeca gelegenheden te vinden waar Nederlandse jongeren en ouderen elke avond komen feesten. De meest bekende is misschien wel het Heineken Café. De andere gelegenheden zijn aan namen zoals De Volendammer, Feestcafe Shooters en De Vliegende Hollander direct te herkennen.

Bij het Heineken Cafe (grote nederlandse kroeg in Playa del Ingles) is het eigenlijk in de zomer elke avond wel druk, vooral als er Nederlands voetbal uitgezonden wordt en ook de Formule 1 (F1 races) met Max Verstappen zenden ze uit, er staan wel 6 grote televisies en het is dan altijd gezellig druk in deze grote Nederlandse tent, in Maspalomas zijn helaas geen/weinig Nederlandse kroegen te vinden maar met een taxi van ongeveer 5 euro kun je je vanuit Maspalomas laten afzetten bij C.C. Gran Chaperal (winkelcentrum) waar veel Nederlandse en Belgische kroegen te vinden zijn en je gezellig sport kun kijken of een biertje kunt drinken met landgenoten. Feestdagen zoals Koningsdag en de gehele meivakantie zijn er in het Heineken Cafe ook elke avond gezellige feesten met gratis toegang, zeker een aanrader voor de Nederlandse jeugd en de sportliefhebbers onder ons.

Playa del Ingles

Playa del Ingles is een stad in het zuiden van het eiland. Dit is een bekende en erg geliefde badplaats. ’s Nachts komt het er echter pas echt tot leven. Langs de lange stranden, vind je er ontzettend veel cafés en discotheken. Wanneer je gaat stappen op Gran Canaria kun je niet om deze plaats heen. Het mooiste is misschien nog wel dat zowel jong als oud hier de tijd van hun leven kunnen beleven tijdens het uitgaan, dankzij de enorme diversiteit aan clubs. Hier vind je enkele mega discotheken waar elke zomer duizenden jongeren de tijd van hun leven beleven. De meeste bekende clubs en discotheken vind je vlakbij het winkelcentrum Kasbah. Tientallen discotheken wachten hier op je komst en de vele proppers zullen je proberen naar binnen te lokken. Er valt van alles te zien en te beleven en voor je het weet is de nacht voorbij. Het mooie aan deze discotheken is wellicht ook dat ze erg bekend zijn en daardoor grote artiesten kunnen strikken. Zo heeft het discotheek keten Pacha een vestiging in deze stad. Ook discotheek Zig-Zag is wereldwijd beroemd vanwege de gezelligheid, de mooie danseressen en de goede muziek.

Puerto Rico

Wanneer we spreken over uitgaan op Gran Canaria, komen we vanzelf uit bij Puerto Rico. Ook hier kun je genieten van een uitgebreide keuze aan clubs, discotheken en kroegen. Of je nu heerlijk een avondje wilt doorzakken in een cocktailbar, of liever met de voetjes van de vloer gaat in een bar: in Puerto Rico is het allemaal mogelijk. De vele uitgaansgelegenheden die je hier vindt, zijn gelegen in en rondom het winkelcentrum. Uitgaan is Puerto Rico is een garantie voor een avond veel plezier en leuke tenten.