Wat te doen op Gran Canaria?

Gaat u binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Dan wilt u natuurlijk vooraf wel ongeveer weten wat er allemaal te doen is op dit prachtige eiland. Natuurlijk, we weten allemaal dat het er heerlijk weer is en dat we er de meest bijzondere stranden kunnen vinden. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen op en rondom het eiland? Kun je er bijvoorbeeld goed winkelen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden tijdens een vakantie op Gran Canaria.

Shoppen op Gran Canaria

Liefhebbers van shoppen zullen op Gran Canaria de tijd van hun leven beleven. Er is op het eiland namelijk van alles te koop. Vooral in de bekende badplaatsen zijn vele winkels te vinden. De meeste winkels zijn gericht op parfum, kleding, souvenirs en natuurlijk levensmiddelen. Er zijn enkele bekende winkelcentra waar shopliefhebbers uren kunnen rondstruinen. De prijzen liggen in vergelijking met Europa behoorlijk laag, al is het de laatste jaren wel duurder geworden. Bekende winkelcentra op het eiland zijn Cita, Yumbo en Kasbah. Wanneer u van shoppen houdt, is een bezoek aan een van deze centra een echte aanrader en winkelen is dus zeer leuk en vooral in Maspalomas.

Bezienswaardigheden

Er is op Gran Canaria van alles te zien op het gebied van historie en cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan La Vegueta, een historische wijk in de hoofdstad Las Palmas. Hier vindt u prachtige historische gebouwen zoals de oude Santa Ana kathedraal en mooie musea. Hier is ook het huis van Columbus gevestigd, een van de mooiste musea van het eiland. Het dorpje Galdar, helemaal in het noorden van het eiland, is een bezoek ook zeker waard. Hier lijkt het alsof u tientallen jaren terug in de tijd stapt. In het midden van dit dorpje is een mooie kerk te vinden en enkele terrassen en horecagelegenheden. Hier kunt u bijvoorbeeld heerlijk tapas eten. Ook is er in dit dorp elke zondag een markt met verse lokale producten.

Beleef van alles op het water

Omdat Gran Canaria een eiland is, valt er natuurlijk van alles op het water te beleven. Naast de vele stranden, kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken. Op deze manier kunt u het eiland van een heel andere kant bekijken. Eke dag vaart er tweemaal een boot vanaf het eiland wat verder de zee op om dolfijnen te gaan bekijken. Binnen een uur is de boot al in het leefgebied van deze intelligente dieren en kunt u ze bewonderen. Ook is het zeker niet uitgesloten dat u een walvis tegenkomt. Verder zijn er natuurlijk diverse watersporten mogelijk op het eiland. Snorkelen, duiken, surfen en vissen; het is allemaal op Gran Canaria te doen. Voor de sport visliefhebbers worden er overigens speciale excursies georganiseerd. Ook het zogeheten ‘big game fishing’

is hier mogelijk. Bij deze sport wordt er gericht op grote vissen gevist. U kunt bijvoorbeeld zomaar een haai of een grote rog vangen!


Sunweb Selections

Activiteiten

Ook zonder water is er op Gran Canaria van alles te beleven. Alles op het eiland staat immers in het teken van het toerisme en daarom zult u zich ook in het binnenland niet snel vervelen. Zo zijn er diverse excursies mogelijk om de omgeving te verkennen: mountainbiken, quad rijden of bijvoorbeeld een jeepsafari. Een unieke belevenis is verder de toch op een kameel. Met een groep wordt er op kamelen een tocht door de bekende zandduinen van het eiland gemaakt. Door de omvang van dit gebied en de omstandigheden waant u zich daadwerkelijk in de woestijn. Verder zijn er natuurlijk tal van andere activiteiten op het eiland zoals paragliden, karten, zeilen en ga zo maar door. Ook de golfliefhebbers komen op Gran Canaria, dankzij de acht golfbanen, volop aan hun trekken. Tot slot willen we u als tip meegeven om eens een rondvlucht met een helikopter te maken boven het eiland. Op deze manier kunt u het eiland namelijk eens van een volledig andere kant bekijken op een avontuurlijke en actieve manier!