Activiteiten en Tips Gran Canaria

Activiteiten Gran canaria
Zodra het weer vakantie is, wil je natuurlijk wel kiezen voor een bestemming waarvan je zeker weet dat je er veel plezier gaat hebben. Ook het weer speelt een grote rol. De meeste mensen gaan voor een vakantie waarbij de zon volop schijnt. Als je op zoek bent naar een bestemming waar je kunt rekenen op zon, is Gran Canaria een echte aanrader. Het is een Canarisch eiland in de Atlantische oceaan. Het hoort officieel bij Spanje en is ontstaan door een vulkaan. Het prachtige eiland is voor veel mensen zeer aantrekkelijk om naartoe te gaan.

Het weer

Het beste van Gran Canaria op het gebied van het weer, is dat het er altijd lekker warm is. Je kunt namelijk ook in de winter naar dit mooie eiland gaan, zonder dat je het koud hoeft te hebben. In de zomermaanden juni, juli en augustus is er een gemiddelde temperatuur van 27 graden.
Een prima temperatuur voor de meeste mensen. Ook in de winter is de temperatuur aangenaam, namelijk rond de 21 graden op zijn maximum, en 14 graden minimum. Deze temperaturen zijn dan weer fijn voor de mensen die veel dingen willen ondernemen, want je kunt je voorstellen dat 27 graden misschien iets te warm is als je ontzettend veel wilt doen op Gran Canaria.

Het kan dan nog zo lekker warm zijn, als het hele dagen regent heb je daar natuurlijk niets aan. Gelukkig is dat op Gran Canaria niet het geval. In de zomermaanden is de kans op regen nihil en valt er dan ook bijna nooit iets. Ook in de wintermaanden valt het reuze mee en hoef je dus zeker niet op dagelijkse regenbuien te wachten. Zo kun je in de zomer rekenen op ongeveer één dag regen in een hele maand. In de winter zijn dit vijf tot zes dagen, wat ook erg meevalt.

Voor de mensen die willen genieten van veel uren zon, is Gran Canaria ook de perfecte bestemming. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer negen uur per dag, maar ook in de winter is het zeker niet verkeerd. Dan schijnt de zon namelijk zeven uur per dag wat nog steeds erg veel is.
Zowel in de zomer als winter kun je een duik in zee nemen, want de temperatuur van de zee is in de zomer- en wintermaanden niet erg anders.
De gemiddelde temperatuur van de zee ligt rond de 20 graden, wat prima is om in te zwemmen.

Al met al is Gran Canaria in ieder geval een eiland om alleen al voor het prachtige weer te bezoeken. Let wel op dat de zon in de zomermaanden erg vel kan zijn. Er wordt dan ook aangeraden om niet tussen twaalf en drie uur ’s middags in de volle zon te gaan zitten. Een andere tip is om voldoende te drinken omdat je door het warme weer veel kunt zweten.

Activiteiten

Veel mensen vinden het ook belangrijk om genoeg te ondernemen op hun vakantie. Het zou niet alleen moeten gaan om in de zon liggen, maar je wilt natuurlijk ook terugkomen met stoere verhalen van wat er allemaal gebeurd is. Gelukkig is Tips Gran canariadat geen enkel probleem, want er zijn genoeg dingen te doen. Gran Canaria is in de loop der jaren behoorlijk toeristisch geworden, waardoor er ook veel activiteiten mogelijk zijn.

Op Gran Canaria ben je natuurlijk niet echt in een woestijn, maar dat gevoel kun je zeker krijgen door een tripje te maken op een kameel. De rit duurt ongeveer een halfuur waarbij je kunt genieten van de mooie omgeving. Het is ook mogelijk om dit te doen met een gezin, want ook kinderen zijn toegestaan op een kameel. De kosten kunnen natuurlijk variëren, maar over het algemeen kost het ongeveer 12 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kind. Deze bijzondere ervaring kost dus maar weinig maar het is voor veel mensen iets dat zij weer kunnen afstrepen op een lijstje van wat je absoluut gedaan moet hebben tijdens een vakantie.

Voor iemand die meer avontuur wil, kan er worden gekozen voor paragliden. Dit is een ontzettend spannende ervaring en niet geschikt voor kinderen. Voor veel mensen is het een droom die uitkomt als zij dit eindelijk kunnen doen. Bij paragliden moet je je voorstellen dat je op een berg staat waarbij je een soort parachute op je rug krijgt. Deze zal worden uitgeklapt. Vervolgens is het de bedoeling dat je gaat rennen en wat vaart maakt zodat de parachute ook echt de lucht in kan komen. Zoals je waarschijnlijk al begrijpt, komt er lucht onder waardoor je als het ware de lucht in getild wordt. Paragliden is een hele bijzondere ervaring en minder eng dan bijvoorbeeld parachute springen. Je kunt bij het paragliden namelijk uitgebreid kijken naar het prachtige landschap waar je overheen vliegt, terwijl je met parachute springen ontzettend snel gaat. Er is dus wel degelijk een groot verschil tussen deze twee.
Het paragliden doe je natuurlijk niet in één keer goed, dus een training is zeker nodig voor je echt de lucht in gaat. Een cursus van één dag kost ongeveer 100 euro. Je kunt er ook voor kiezen om het te doen met de instructeur zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Je zit dan samen vast. In dat geval betaal je een prijs van ongeveer zestig euro en kun je natuurlijk altijd rekenen op veiligheid.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je zoals eerder gezegd parachute springen. Hierbij spring je van grote hoogte uit een vliegtuig en nadat je een tijdje in de lucht bent, zul je je parachute uit moeten trekken waarna het allemaal wat langzamer gaat. Ook dit is iets wat veel mensen ooit eens willen doen in hun leven. Een groot voordeel om het te doen op Gran Canaria, is dat je weinig kans hebt dat je belemmerd wordt.
Het weer is er namelijk bijna altijd prachtig, waardoor het ook vrijwel altijd door kan gaan. In Nederland krijg je nog wel eens te maken met harde wind, veel regen of een echte storm waardoor een sprong niet gemaakt kan worden. Alles zal je goed worden uitgelegd zodat je helemaal klaar bent voor de sprong die je gaat maken.

Om wat meer mee te krijgen van het prachtige landschap, kun je ook een ritje maken op het paard. Je kijkt hierbij uit op prachtige bergen en zult dan ook volop genieten. Je maakt een rit op een mak paard en de groepen zijn klein. Zo zullen er nooit meer dan zes personen in een groep zitten, omdat het veiliger is om zo weinig mogelijk mensen in de groep te hebben. Het paardrijden is perfect om lekker tot rust te komen en nog eens wat van Gran Canaria te zien. Je hoeft bovendien geen ervaring te hebben met paardrijden, want alles zal je haarfijn worden uitgelegd en ook de paarden zijn uiteraard goed getraind zodat je je zeker veilig kunt voelen op het paard.

Wandelen en fietsen

Gran Canaria is ook perfect om eens lekker veel te gaan wandelen. Niet alleen het weer is hiervoor perfect, maar er zijn ook allemaal prachtige wandelroutes. Bij de meeste routes blijft het niet bij wandelen alleen.
Zo kun je bij de eerste route ervoor kiezen om naar een krater te gaan.
Je kunt zelfs de krater afdalen en zult de meest bijzondere dingen zien.
Dit soort wandelingen zijn het meest geschikt voor volwassenen. Let op:
bereid je goed voor op de wandeling. Koop schoenen die goed zitten en waarmee je wel urenlang kunt lopen. De wandelroutes zijn namelijk zeker niet kort, en je bent meestal wel een aantal uren bezig. Neem ook voldoende water mee en vergeet de mobiele telefoon niet voor het geval er iets gebeurt.

Er kan ook worden gekozen voor een wandeling die wat wilder is dan je normaal gesproken zou doen. Hierbij loop je langs allerlei woeste kliffen en ook nog eens langs de prachtige zee. Op deze manier wordt het wandelen meteen al een stuk aangenamer, omdat je ook nog kunt genieten van hoe prachtig dit eiland is. Je moet ook niet rekenen op mooie paden, maar er kunnen bijvoorbeeld behoorlijk wat stenen liggen waardoor je niet gemakkelijk door kunt wandelen. Een leuke uitdaging voor de echte avonturier die ook nog wat van het mooie eiland wilt zien.

Je kunt op Gran Canaria zelfs kiezen voor een fietsvakantie! Heb je liever een rustige vakantie maar wil je wel een dagje weg met de fiets?
Ook dat is geen enkel probleem. Er zijn allerlei verschillende soorten fietsen. Zo zijn er veel ruige paden waar je voor kunt kiezen. Bij deze paden kan het beste een mountainbike worden gebruikt. Kies voor de juiste bescherming. Een andere optie is wielrennen waarbij je dus wel een goede weg nodig hebt. Op deze manier ben je toch nog lekker sportief bezig op vakantie en krijg je bovendien genoeg te zien van het eiland.
Ten slotte kun je nog kiezen voor de normale fiets. Dit is ook een aanrader voor mensen die er met het gezin inclusief kinderen zijn, want ook de kinderen kunnen heerlijk fietsen. De fietsvakanties op Gran Canaria zijn geliefd omdat er prachtige bergen zijn en je je ogen uitkijkt zodra je op de fiets stapt.

Al met al is er zeker genoeg te doen op dit mooie eiland. Als je toch liever niet teveel actiefs wilt doen op je vakantie, is dat ook geen enkel probleem. Je kunt namelijk ook gewoon genieten van de heerlijke restaurants, het strand, de zee, de zon en ga zo maar door. Gran Canaria is het perfecte eiland voor een actieve of relax vakantie. Het is ook een bestemming waar veel mensen hun vakantie vieren elk jaar, herhalingsgevaar dus! Door het gunstige klimaat en ook gunstige prijzen zal dit prachtige eiland altijd een van top vakantiebestemmingen voor Nederlanders blijven.

Overige tips

Omdat Gran Canaria nogal een eindje uit de buurt is en u tegenwoordig aardig moet bijbetalen om spullen mee te nemen buiten uw kleding etc. om kan het misschien best wel voordelig zijn om van de Transurgent spoed transport service gebruik te maken.

Sunweb Selections