agaeteNaast de vele badplaatsen heeft Gran Canaria nog wel het een en ander te bieden wat wat minder bekend is. De Valle de Agaete oftewel de vallei van Agaete is een leuke aanrader om eens doorheen te rijden. Dit is een prachtige weg die door de vallei loopt bij Agaete en waarbij u een prachtig stukje natuur te zien krijgt. U rijd namelijk door de bergen heen en helemaal even los van al het toerisme wat op de rest van het eiland eigenlijk overal aanwezig is.

San Pedro

U vind langs deze route het kleine schilderachtige dorpje San Pedro. Dit kleine dorpje heeft niet veel te bieden, maar dat maakt het juist leuk om een kleine tussenstop te maken. Met een klein kerkje, een paar winkeltjes en voor de rest woonhuizen ligt dit dorpje heerlijk rustig (ver) weg van het toeristische gebied. Als u even weg wilt zijn van alle drukte is dit een heerlijke rit om te maken en lekker wat te eten in San Pedro.

Agaete

Het dorpje Agaete zelf is ook een leuke aanrader om een bezoekje te geven. Dit typische Canarische dorpje wat eigenlijk alleen maar bestaat uit witgekalkte huisjes en andere gebouwen is ook een plaatje om een bezoek aan te brengen. Met de grote koepel van de Iglesia de la Concepcion erboven uit torent. Voor de rest bied Agaete ook een mooie botanische tuin welke de moeite waard is om te bezoeken voor degene die van de natuur houden.

Het natuurpark van Tamadaba ligt ook bij deze route en is een beschermd gebied waar u o.a. de hoogste toppen van de gemeente van Agaete kunt terugvinden, met bergtoppen van wel 1180 meter waar o.a. het grootste pijnboombos van Gran Canaria ligt.

Kortom een toch met de auto door de Vallei van Agaete is een leuk dagje erop uit. U kunt hiervoor een auto voor een dag huren, of als u echt wilt rondreizen op Gran Canaria natuurlijk van tevoren al een auto huren die u de hele vakantie tot uw beschikking heeft. Wilt u meer informatie over een auto huren? Kijk dan eens op onze pagina over een Auto huren op Gran Canaria.